Ulbækgård - Arrangementer og fester i vikinge- og middelalderregi - Hele året rundt Arrangementeksempler
Ulbækgård på facebook
Den Store Ridderturnering
A Knight's Tale
Tempelherrene
 • Den Kongelige Ridderturnering

  Vil man gerne arrangere en helt speciel dag, er ridderturneringen det perfekte valg.

  Kong Arthur brugte også teambuildingDen Kongelige ridderturnering er skabt af legenderne om kong Arthur og de sagnomspundne riddere, der fandtes i middelalderen og allerede i 1200 tallet arrangerede europas konger fester, hvor Camelots store turneringer blev genoplevet påny.

  Her får de ærede deltagere mulighed for at skabe fælles minder i en behagelig, afslappet atmosfære, med spændende, udfordrende og morsomme aktiviteter, der ikke opleves andre steder.

  Firmaarrangementer der bygger på middelalderens visdomFælles for dengang og nu, var at alle skulle kunne deltage, hvilket betød at der skulle være udfordringer for de unge, de modne, de hurtige, de rolige, de eftertænksomme, de kreative og mange, mange flere.

  Derfor er der et væld af forskellige muligheder, der inddrager de fleste menneskelige evner og interesser.

  Alt afhængig af om vejret er smukt eller pænt, løses opgaverne i vores skove, ved vores sø, bæk og strand, på turneringspladsen inde i skoven, på turneringspladsen ved siden af våbenhallen med udsigt ud over fjorden, ved tingstedet, ved voldstedet med voldgraven, eller inde i tronsalen og våbenhallen, hvor der er plads til 1000 deltagere.

  Riddere var nødt til at bruge teambuilding, for at vinde i krig.I turneringen oplever deltagerne hemmelighederne, der satte ridderne i stand til, for eksempel at kunne mestre et sværd, en bue eller en lanse og til at opnå et ubrydeligt sammenhold.

  Da de færreste i dag kan håndtere en stridshingst på 1000 kg med en udrustning på 200 kg, har vi videreudviklet riddertidens turneringsformer, så alle kan deltage, uanset størrelse og fysisk tilstand.

  Da en turnering naturligvis ikke kan afholdes uden mad og drikke, serveres der frugt, kage, forskellige former for sødet vand og meget mere i løbet af eftermiddagen.

  Under festmiddagen, der består af mange lækre og spændende middelalderspecialiteter, underholder internationalt kendte trobadurer med musik, sang og numre.

  Middelalderlige madoplevelser til hele virksomhedenMellem hovedretten og desserten begiver man sig ud i våbenhallen, hvor personen, der skal slås til ridder, findes, hvilket foregår efter de rigtige middelalderritualer. Ridderslagningen foregår naturligvis inde i den gamle riddersal.

  Efter desserten er der mulighed for at danse, snakke eller prøve nogle af de forskellige middelalderdrikke (den døde ridder, den kolde nonne o.l. ) mundskænken fremstiller.

  Vi skræddersyr naturligvis arrangementet efter dine ønsker.

 • A Knight's Tale

  I middelalderen opstod en sport lige populær hos adel og bønder skønt kun riddere kunne deltage: sporten var ridderturneringer.

  Temafest med teambuildingøvelserI A knight's tale kæmpede William sig op fra ingenting til at blive middelalderens største ridder, ved at lære de forskellige færdigheder der var krævet for at kunne blive slået til ridder.

  Du har mulighed for at gøre det samme i dette arrangement, der er en fræk blanding af riddernes dyster fra middelalderen akkompaneret med nutidig musik og andre spændende effekter fra nutiden og middelalderen.

  I A knight`s tale prøver du at ride med lanse, skyde med bue og pil, gætte gåder, at konkurrere med sværd og mange andre ting på måder som de færreste kan forestille sig.

  Firmaarrangementer og teambuildingeventsDe der har set filmen er ikke i tvivl om at dette er en oplevelse ud over det sædvanlige, der giver den enkelte deltager mulighed for, i sin egen stil og tempo, at udmærke sig som en rigtig ridder.

  A knight`s tale er for dem der gerne vil have en sjov og spændende dag, aften og nat hvor humoren og glæden har optimale betingelser.

  Vi skræddersyr naturligvis arrangementet efter dine ønsker.

 • Tempelherrene

  I dette arrangement skal I prøve tempelriddernes indvielsesritualer, søge efter den hellige gral, herunder følge hemmelige spor, knække hemmelige koder og løse gåder tilbage fra middelalderen.

  Firmafester med teambuildingInspireret af bogen Da Vinci Mysteriet vil I blive ledt 900 år tilbage i tiden til dengang tempelherrene, blev grundlagt i 1118 efter det første korstog for at hjælpe det nye kristne kongerige Jerusalem. Hovedsædet blev placeret på Tempelbjerget, deraf navnet.

  Her vil I få mulighed for at gennemgå nogle af de øvelser som man skulle igennem for at blive optaget i ordenen.

  Selvom øvelserne bærer præg af fysiske aktiviteter, kan de udføres af alle, da formålet er at give deltagerne en spændende indsigt i ordnernes hemmelige verden.

  Gåder fra Da Vinci mysterietTempelriddernes dramatiske endeligt i 1307, har givet inspiration til mange spekulationer om, at de gemte på den hellige gral, Jesu kors eller en tilsvarende stor hemmelighed.(skat)

  Den hellige gral er et magisk bæger, der ifølge legenden blev brugt af Jesus Kristus ved den sidste nadver og senere til at opsamle hans blod i under korsfæstelsen.

  I sagnkredsen om Kong Arthur er gralen den genstand, som ridderne af det runde bord stræber efter at finde.

  Da det siges at den hellige gral giver evigt liv, vil I også blive kastet ud i jagten på, det magiske bæger, hvor I vil skulle løse en række mysterier og gåder, som vil udfordre jeres evner til det yderste.

  Løsningerne og svarene vil lede jer til den hellige gral, men vær beredt på at det ikke er nemme opgaver I stilles over for, da det kun er de bedste der slipper igennem.

  Vi skræddersyr naturligvis arrangementet efter dine ønsker.

Ulbækgård - v/Finn Ulbæk
Ulbækvej 22 - 8721 Daugård
Tlf.: 31 19 19 19 - Mail: ulbaek@ulbaekgaard.dk

Besøg Jyllands Vikinge og Middelalder Center
SE VORES NYE CENTER HER